✕ Stäng

Vänta inte med att söka hjälp för dina hörselproblem

Lotta Hannu är legitimerad audionom hos BraHörsel med flera års utbildning i audiologi, medicin och beteendevetenskap. Vi har frågat henne om de vanligaste problemen med hörsel och hur BraHörsel kan hjälpa dig.

De flesta kommer till BraHörsel på grund av att de upplever en hörselnedsättning. Det finns många orsaker till att hörseln kan vara nedsatt men vanliga tecken är att omgivningen påpekar att du inte verkar höra eller att du har högt ljud på radio och teve. En hörselnedsättning kan också orsaka onödig anspänning och trötthet som leder till spänningar i nacke och axlar.

Hos BraHörsel kan du få hjälp med en rad olika hörselapparater från Starkey.

-Tekniken för hörapparater går fram i snabb takt. Idag finns hörapparater som är väldigt små och diskreta, till och med helt osynliga i hörselgången, berättar Lotta.

Hörapparaten SoundLens blir osynlig i hörselgången

Hörapparaten SoundLens blir osynlig i hörselgången

Som till exempel Starkeys premium-hörapparat SoundLens. Den har dessutom trådlös teknologi som gör att vänster och höger hörapparat kan kommunicera och du kan enkelt koppla in tillbehör som din mobiltelefon.

Ett annat problem som många lider av är tinnitus.

-Tinnitus innebär att vi hör ljud i huvudet eller i öronen som inte har någon yttre ljudkälla. Det är ingen sjukdom utan ett tecken på att något är i obalans i hörselsystemet. De flesta som har tinnitus har också en hörselnedsättning. Om du besväras av din tinnitus finns det hjälp att få.

 

kombinationsapparaten Xino Tinnitus

kombinationsapparaten Xino Tinnitus

Med Starkeys kombinationsapparat Xino Tinnitus kommer du höra bättre och din tinnitus maskeras med hjälp av en brusapparat.

-Bruset från apparaten används i terapisyfte för att ”lura” hjärnan att inte fokusera på tinnitusljudet.

Ett stort problem är att många väntar med att söka hjälp, påpekar Lotta.

-Ofta har det gått så långt som tio år från det att hörselnedsättningen gjort sin debut till dess att man söker hjälp. Ett sätt att undvika det är att göra kontinuerliga hörselprov. Då kan man i god tid vidta åtgärder.

Vänta inte med att söka hjälp. Hos BraHörsel är du alltid välkommen för en konsultation. Deras legitimerade audionomer gör hörselprov och låter dig prova hörapparater eller hörhjälpmedel. Dessutom finns det alltid möjlighet att låna hem en hörapparat i två månader utan kostnad.

Ta del av BraHörsels exklusiva erbjudande. Du får 15% rabatt på alla Premium-hörapparater och dessutom gratis batterier under ett år vid köp av en hörapparat.

Kontakta BraHörsel på deras hemsida eller via telefon 073 595 57 22 redan idag!

 

Senaste Nytt